Metteson

Lørdag 3. juni 2023

Han har spilt stadionkonserter med Aurora, avsluttet på Øyafestivalen og spilt både for mørke klubber i Europa og fulle hus i Norge. Nå venter festivalsommeren i Norge og først ut er Jærnåttå.

Bak artistnavnet Metteson, finner vi multikunstneren Sverre Breivik. Metteson startet karrieren med å bli pekt ut som årets debutant av en samlet norsk musikkbransje, tildelt årets Stjerneskudd under by:Larm og bergtok hele landet med fremføringer av singelen Under Your Shirt. I fjor kom EP’en Convince Me med påfølgende turne i inn- og utland hele 2022.

Han lager skamløs og dynamisk popmusikk som maner frem svette dansegulv, allsang og store følelser. Han er den komplette kunstner og med sin unike kunstneriske touch – i kombinasjon med popteft, dans og historiefortelling – har Metteson blitt hyllet som et sjeldent talent av en scenepersonlighet.

En konsert med Metteson er like intenst rørende, som den er overveldende og personlig. Sammen med de anerkjente produsentene Matias Tellez (girl in red) og Vetle Junker (Aurora) lager Metteson musikk for dansegulvet, og er like inspirert av teateret, som han er av Perfume Genius, ABBA, Frank Ocean, Robyn og Christine and the Queens.

Vi lover en stor dose glam og popmagi som vil løfte taket, som ikke finnes på Bryne torg, til himmels lørdag 3. juni.

Foto: Lasse Fløde