Freddy Kalas

Lørdag 25. mai 2024

Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter.

Fredrik var med i årets (2023) sesong av “Hver gang vi møtes” som hadde seersuksess med 900.000 seere bare på Fredrik sin episode. Gjennom programmet har han overrasket og imponert mange med sin mangfoldige sangstemme – som igjen har åpnet spennende dører for kommende utgivelser.

Den selverklærte “Sjefen for Fest” har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk. Selv om Freddy først debuterte i romjula 2014, hadde hans stemme allerede blitt hørt millioner av ganger, gjennom duoen Broiler sine tidligere prosjekter som “Vannski”, “Afterski”, “Bonski” m.m. Simen Auke i Broiler er lillebroren til Freddy, og sammen har de laget musikk i over 10 år. Det store gjennombruddet som soloartist kom i 2015 da han var den 3. mest strømmede norske artisten i Norge, kun slått av Broiler og Kygo.

I 2014 ble han en del av Sky Agency familien (Broiler, m. flere), og sammen har de tatt festen til nye høyder. I 2015 gikk Freddy inn i samarbeid med Universal Music Norge. Allerede fra første låt – ”Pinne for landet” (2014) – tok lytterne han godt imot. Siden den gang har det gått slag i slag med bl.a. gladlåta «Vibber», til energiske ”Feel Da Rush” og sommerhiten ”Jovial”, som toppet alle hitlistene.