SPAN

Lørdag 25. mai 2024

SPAN var kjent for deres fengslende liveopptredener og catchy rockelåter. De var et av de virkelig store bandene fra tidlig 2000-tall, og dominerte livescener og festivaler i både inn- og utland. Nå skal de gjenforenes nøyaktig 20 år etter at debutplata kom i salg.

Begynnelsen av 2000-tallet var en gullalder i norsk rock og SPAN hadde brukt 10 år på veien i Norge og UK, før de slapp debutalbumet Mass Distraction i 2004. Albumet solgte til gull og ble godt mottatt av både kritikere og fans.

SPAN ble ansett som et nytt norsk stjerneskudd med internasjonal appell, noe som ble bekreftet gjennom platekontrakter med Island Records i UK og Interscope i USA. Debutalbumet ble produsert av Foo Fighters-produsenten Gil Norton og mikset av Kevin Shirley som har produsert alt fra Aerosmith til Iron Maiden.

Selv om kred-politiet rynket på nesa av det utatoverte bandet som hadde brukt alt for mangetimer på øvingsrommet for å bli det tighteste og mest hardtslående rockebandet, snakket hundrevis av utsolgte konserter med hylende fans for seg selv. Det var et band som mangemente mye om, og de fikk mye omtale i media, både innenlands og utenlands, av magasiner som NME, Rolling Stone og Kerrang.

Etter 15 år med hundrevis av svette backstager, tusenvis av mil i bandbuss, solbriller innendørs og ferdigsignerte pupper, bestemte bandet seg for å legge opp i 2005. Nå er de klare for en reunion – en siste runde i manesjen.

Foto: Søren Solkjær og Tommy Kristiansen