Synne Vo

Fredag 24. mai 2024

Synne Vo har de siste årene gjort seg bemerket med sin unike pop på egen dialekt. Fredag 24. mai kommer hun til Bryne og gir Jærnåttå-publikummet hits som Lykke Te, MVH, OK, Ett Minutt og Heime.

Synne Vo har vært listet på NRK P1 og P3 og blitt nominert som Årets nykommer (2021) og Årets artist (2022) på P3 Gull. Nominert til Årets opphaver (2023) – Populærmusikk og Årets gjennombrudd – Populærmusikk på Musikkforleggerprisen 2022 og hun opptrådd på mange av landets største scener og festivaler.

Gjennom låter som Heime og Seksten har hun tatt oss tilbake til bygda der hun vokste opp, ble formet og hvor hun med sine egne ord fikk lov til å være ung og dum, og sjukt naiv. Og det er liten tvil om at Synne Vo, eller Vorkinn som hun egentlig heter, har truffet publikum med sine fengslende og nære poplåter.

En av de første sangene hennes Lær meg å leve (2018) ble listet på NRK P1 mens Synne studerte på LIMPI Music på Lillehammer, hvor hun for alvor utviklet seg som låtskriver. Plutselig skjedde alt på en gang: Singelen Ikkje tenk på meg (2020) ble listet som Ukas låt på P3, hun signerte platekontrakt med Warner Music Norway. Samtidig begynte hun å gå i flere sessions med andre musikere.

Som låtskriver smalt det da hun i 2021 var med å skrive årets mest spilte låt på radio; Chris Holstens Smilet i ditt eget speil. I etterkant har hun blant annet skrevet med Victoria Nadine, Alexandra Rotan, Peder Elias, og Hkeem på singelen Danser videre i livet (2022).